San Zhong Yi

Traditionele Chinese Geneeswijzen

Een behandeling bij San Zhong Yi bestaat voornamelijk uit Klassieke Chinese Acupunctuur met als eventuele aanvulling Moxa, Guasha, Cupping, Ooracupunctuur, Oorkaarstherapie, Tui Na en Shiatsu massage therapie. 


 • Klassieke Chinese Acupunctuur...
  Het prikken met dunne, steriele naaldjes in specifieke acupunctuurpunten. Acupunctuur is zeer effectief bij langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zoals: chronische vermoeidheid, depressie, burn-out, overspannenheid, RSI, hoofdpijn, migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, zware overgangsklachten en darmklachten.

 • Tui Na massage therapie...
  Het masseren van de Tendino Musculaire meridianen op een geoliede huid door te duwen, kloppen en knijpen met de vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Zeer effectief bij emotionele spanningen, migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

 • Shiatsu massage therapie...
  Een Japanse vingerdrukmassage die wordt ingezet om het lichaam en de geest in balans te brengen. Ik gebruik mijn duimen, handpalmen, vingers, ellebogen, knieën, voeten en het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten en op de meridianen. Ook pas ik eventuele gewrichtsmanipulatie en strekkingen toe. Het is een mooie manier om preventief te behandelen, maar Shiatsu is ook zeer effectief bij RSI, vastzittende spieren, nek-, schouder- en rugklachten, chronische pijn, neurologische aandoeningen (zenuwpijn, ischias, rugpijn, Parkinson) en ter behandeling van burn-out, lichte depressieve gevoelens, fibromyalgie, vermoeidheid. Ook kan het reumatische klachten en artrose verlichten, is het in te zetten bij hormonale klachten (PMS en menopauze) en stofwisselingsproblemen (obstipatie).


Maar er is nog meer...

 • Advies...
  Welke voedingsmiddelen juist wel te nuttigen en welke te vermijden, eventueel ondersteunende voedingssupplementen, specifieke kruiden en/of recepten om specifieke klachten te verminderen en/of de behandelingen te ondersteunen. Ook advies en hulp bij het vinden van een goede lichaamshouding is mogelijk. En heeft u eventueel twijfels of zorgen over uw leefstijl, dan kunt u van mij een onbevooroordeeld advies verwachten.
 • Cupping…
  Het vacuümzuigen van de huid d.m.v. een zogeheten 'cup'. Deze cup kan van glas, plastic of bamboe zijn gemaakt en zuigt vacuüm d.m.v. een pompje of warmte. Deze techniek kan worden ingezet bij stagnaties in het (Tendino Musculaire) meridiaan stelsel. Het heft blokkades op, verbetert de doorbloeding en maakt ruimte tussen verkleefde weefsels. Ik gebruik deze techniek vooral bij griep, verkoudheid, acute pijn en bewegingsbeperking van de onderrug, nek- en schouderklachten, cellulitis en acute pees- of spierontstekingen. 
 • Guasha…
  Een schraaptechniek over de geoliede huid met een gepolijste Jadesteen. Het bevordert de doorstroming van Qi en bloed en heeft een reinigende en ontgiftende werking. Ik gebruik deze techniek vooral bij stagnaties in de meridianen, lokale pijnlijke spieren en pezen, RSI-klachten en kortademigheid.
 • Moxa…
  Het verwarmen van een bepaald gebied of het stimuleren van een acupunctuurpunt d.m.v. het branden van bijvoet kruid. Bijvoet kruid heeft een regenererende, verwarmende, bewegende, voedende en stimulerende werking. Ik pas deze techniek meestal toe bij vruchtbaarheidsproblemen, menstruatieklachten, pijnklachten met een bewegingsbeperking, blessures, vermoeidheid, gewrichtspijnen, kouwelijkheid, littekenweefsel, verklevingen, maag- en darmklachten.
 • Oorkaarstherapie…
  Hierbij houd ik een holle kaars van bijenwas voor de gehoorgang en steek vervolgens het uiteinde aan. De warme lucht van de vlam stroomt ritmisch door de holle kaars en masseert daarmee uw trommelvlies. De trilling van het trommelvlies heeft een drukregulatie in het middenoor tot gevolg. Deze vibrerende warmte verspreidt zich in en rondom het oor, gaat verder door het slakkenhuis en dan via de buis van Eustachius naar de mond-, keel-, neus- en bijholten. Deze techniek gebruik ik bij de Ziekte van Ménière, tinnitus, oorontstekingen, een verstopte gehoorgang en duizeligheid.

 • Ooracupunctuur…
  Het behandelen van lichamelijke of mentale problemen/klachten d.m.v. het plaatsen van naalden op specifieke punten op het uitwendig oor. Het uitwendige oor heeft dezelfde vorm als een embryo. De oorlel refereert naar het hoofd en het gezicht/zintuigen, de laterale zijde van het oor refereert naar de rug, enzovoorts. Bij onrust, mentale problemen, verslavingen en hypertensie zet ik eventueel verblijfsnaalden op het uitwendig oor.

  

 

Heeft u nog vragen over bovenstaande behandeltechnieken of heeft u behoefte aan een wat uitgebreidere uitleg dan kunt u altijd contact opnemen met mij via info@san-zhong-yi.nl of door te bellen naar 0612527898. Ook tijdens een consult is er tijd voor eventuele vragen en neem ik graag de tijd voor u om uit te leggen wat en waarom ik bepaalde handelingen toepas.